Baking workshop - Tarte tatin !

As part of the week of taste, put on your chef's hat and apron and bake a Tarte Tatin with us... in French!

!! Event open to Alliance Française of Edmonton members ONLY !!

From 13 to 19 October, it's Taste Week in France! To mark this culinary high point, we are organizing a Tarte Tatin baking workshop on Saturday, October 11, guided by our experienced chef... en Français of course!

Tarte Tatin is a timeless classic of French cuisine: a rustic yet elegant caramelized apple tart. In this hands-on workshop, you will learn the secrets behind creating this iconic French dessert!

Our instructor, Amara Yamamoto-Smith, a certified pastry chef from Le Cordon Bleu in Paris, loves to share her expertise and passion for French pastry.

Whether you are a beginner or an experienced cook, our workshops are accessible to all. The cooking workshops will be done in small groups and will be given in French, allowing you to practice with the chef and other participants.

We provide all necessary ingredients and guide you step by step in preparing this dessert. . And the best part: taste and take home your creations (don’t forget your container!).

So, don't hesitate any longer and join us for a convivial and gourmet moment by learning how to bake a Tarte Tatin! 

Register now! This workshop is limited to 14 participants.

   Practical information :

  • The kitchen is located on the 2nd floor of the Stanley A. Milner Library.
  • Children aged 12 to 18 are welcome to participate with a parent or guardian.
  • Doors will close 10 minutes after the scheduled start time to minimize disruptions.
  • To reduce waste, please bring a container to take home any leftovers.



!!  Événement réservé SEULEMENT aux membres de l'Alliance Française d'Edmonton  !!


Du 13 au 19 octobre, c'est la Semaine du Goût en France ! Pour marquer ce temps fort culinaire, nous organisons un atelier pâtisserie Tarte Tatin le samedi 11 octobre, guidé par notre cheffe expérimentée... en français bien sûr !

La Tarte Tatin, classique intemporel de la cuisine française, est une délicieuse tarte aux pommes caramélisées, à la fois rustique et élégante. Lors de cet atelier pratique, vous apprendrez tous les secrets de ce dessert emblématique !

Notre cheffe, Amara Yamamoto-Smith, diplômée du Cordon Bleu à Paris, partage avec passion son savoir-faire en pâtisserie française.

Que vous soyez débutant(e) ou confirmé(e), l’atelier est accessible à tous. Les petits groupes permettent un accompagnement personnalisé, et la session se déroulera en
français, pour pratiquer avec la cheffe et les autres participants.

Tous les ingrédients sont fournis et vous serez guidé(e) pas à pas. Le meilleur pour la fin : dégustez et repartez avec vos créations (n’oubliez pas votre contenant !).


Alors, n'hésitez plus et rejoignez-nous pour un moment convivial et gourmand en apprenant à cuisiner une Tarte Tatin !


Réservez vite, l’atelier est limité à 14 personnes !

  Infos pratiques

  • La cuisine se situe au 2ème étage de la Bibliothèque Stanley A. Milner.
  • Les enfants de 12 à 18 ans peuvent participer avec un parent ou un tuteur.
  • Les portes seront fermées 10 minutes après l'heure de début pour minimiser les interruptions.
  • Pour réduire le gaspillage, merci d’apporter un contenant pour emporter vos restes.
  






Click here to register
-----------
Cliquez ici pour vous inscrire
Click here to register ----------- Cliquez ici pour vous inscrire



📅 Date: Saturday, October 11
🕒 Time:
10:30 am - 12:30PM 
📍 Location: 
Edmonton Public Library - Stanley A. Milner Library (Downtown), 7 Sir Winston Churchill Square, Edmonton, AB T5J 2V4
💲Price:
$55 for Alliance Française members


Become a AFE member Become a AFE member